خیلی از ما تجربه گرم شدن گوشیهای اندروید بعد از یک تماس تلفنی طولانی، استفاده از دستگاه در حین شارژ و اجرای یک بازی یا برنامه نسبتا سنگین رو داشتیم. در این شرایط، گوشی موبایل شما ممکنه تا حدی داغ بشه که اگه مدتی اون رو به حال خودش رها نکنین تا خنک بشه، کارایی و عملکردش رو از دست میده.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
اما دلایل مختلفی که موجب داغ شدن گوشیهای اندروید میشن کدومن؟ چطور میشه از گرم شدن گوشیهای اندرویدی جلوگیری کرد و میزان آسیب وارده به دستگاه رو کاهش داد؟ با من در ادامه این مطلب همراه باشین تا به بررسی این موضوع بپردازم.
اگه دنبال لیست کاملی از انواع گوشی های موبایل و قیمت اون هستید، میتونید وارد صفحه موبایل بشین.
چرا گوشیهای اندرویدی داغ میشن؟
متاسفانه هیچ پاسخ یکسانی برای این سوال وجود نداره و علتهای مختلفی برای این پدیده عنوان میشه. به عنوان مثال، گاهی اوقات تلفن همراه شما در نتیجه اجرای بیش از حد برنامهها در پس زمینه داغ میکنه. البته ضعف باتری یا مشکلات دیگهی سخت افزاری و نرم افزاری مثل وجود بدافزار در این زمینه رو نمیشه انکار کرد.
با این حال، همه گوشیها ممکنه کمی داغ بشن و مشکل زمانی ایجاد میشه که گوشی شما تا حدی داغ بشه که حتی نتونین اون رو در دستانتون نگهدارین یا عملکرد اون دچار مشکل بشه. دلایل متعددی برای پدیده داغ شدن گوشی های اندروید وجود داره که در ادامه به بررسی اونها میپردازم.
به این مطلب هم سر بزن:
چه مقدار داغی و حرارت در گوشی اندرویدی، عادیه؟
قبل از این اشاره کردم که همه تلفنها میتونن در اثر استفاده مداوم، داغ بشن. اما این میزان گرما باید تا چه حد باشه؟ در چه صورت این داغی نگران کننده هست؟ یا چطور میشه متوجه شد که گوشی با مشکل مواجه شده؟ همه گوشیها دارای محدوده دمایی معمول 37 تا 43 درجه سانتیگراد هستن. بنابراین میشه از طریق حس لامسه، متوجه گرمای شدید یا داغ شدن گوشی های اندروید شده و اجرای برنامهها رو برای مدتی متوقف کرد.
دلایل و نشونههای داغ شدن گوشی های اندروید
برخی از علائم و نشانههای هشدار دهنده وجود دارن که میتونین از اونها برای تشخیص دلایل گرم شدن گوشیهای اندرویدی استفاده کنین. در این بین، شناسایی بخشهایی از گوشی که بیشترین دما در اونها احساس میشه، از اهمیت بالایی برخورداره. به همین دلیل، بهتره هر بار که گوشی شما داغ میکنه، به محل خروج گرما توجه کنین:
اگه گوشی اندرویدی شما داغ میکنه و این گرما از بخش پشتی بدنه اون احساس میشه، مشکل از داغ کردن باتریه. باتریهای لیتیوم یونی امروزی، بسیار قدرتمند هستن و همین امر هم باعث داغ کردن گاه و بیگاه اونها میشه. این گرما یا داغ شدن، باعث میشه تا باتری، حلالهای آلی خودش رو تخلیه کرده و در صورت ایجاد گرمای شدید، موجب جرقهزدن و حتی آتشگرفتن دستگاه بشه.
اگه گرما یا داغ شدن گوشیهای از سمت جلو و نمایشگر دستگاه ایجاد بشه، دلیل اون داغ شدن CPU یا GPU گوشی هست. CPU و GPU، در هنگام کار گرما ایجاد میکنن و هر چه بار پردازشی بیشتر به اونها اعمال بشه، میزان گرمای خروجی از اونها هم افزایش پیدا میکنه.
اگه داغ شدن گوشی های اندروید از بخش پایینی اون احساس بشه، ممکنه مشکلی در درگاه شارژ یا بخشهای مربوط به شارژ باتری وجود داشته باشه.
اما دلیل بالا رفتن دمای گوشیهای اندروید چیه؟ برخی از دلایلی که برای داغ شدن گوشیهای اندروید وجود دارن، عبارتند از:
بازی کردن بیش از حد و طولانی مدت
اجرای بازیهای سنگین در گوشی اندرویدی شما، CPU و GPU رو به شدت تحت فشار قرار داده و موجب میشه تا گرمای زیادی تولید بشه.
خوندن این مطلب رو بهت پیشنهاد میکنم:
برنامههای پس زمینه بیش از حد
تماشای ویدیو
به طور کلی، هر چیزی که صفحه نمایش شما رو برای مدت زمان طولانی روشن نگه داره و از GPU تلفن شما استفاده کنه، باعث گرم شدن گوشی میشه.
تنظیمات نامناسب
اگه جزو اون دسته از افرادی هستین که همیشه از بیشترین میزان نور صفحه یا تصاویر پس زمینه متحرک و سه بعدی استفاده میکنن، باید بدونین که این تنظیمات در دراز مدت بر عملکرد گوشی شما تاثیر داشته و در صورت استفاده مداوم از گوشی، موجب داغ کردن و کاهش عمر مفید باتری نیز میشه.
قرار دادن گوشی در معرض آفتاب
اگه گوشیتون رو در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار بدین، طبیعیه که شاهد داغ شدن اون باشین.
مشکلات برنامهها و سیستم عامل
برخی از باگهای موجود در برنامهها و اپلیکیشنهای مختلف، باعث داغ شدن گوشی های اندروید یا بر هم خوردن عملکرد تلفن شما میشن. همین امر در مورد سیستم عامل گوشی شما نیز صدق میکنه. چون این برنامهها باید روی دستگاههای مختلف با پیکربندیها و سیستم عاملهای مختلف اجرا بشن و وجود یک خلا کوچک، میتونه موجب فشار بر پردازنده و داغ شدن گوشی شما بشه. به همین دلیل، بهتره اپلیکیشنها و برنامههای مختلف گوشیتون رو همواره به روز نگهدارین.
شاید این مقاله به کارت بیاد:
وجود بدافزارها
هیچ یک از دلایلی که تاکنون برای داغ شدن گوشی های اندروید معرفی کردم، به اندازه وجود بدافزار روی گوشی شما موثر و مخرب نیست. این برنامهها کدهای بهینه شدهای ندارن و علاوه بر پردازنده، حافظه اجرایی گوشی شما رو هم به شدت تحت فشار قرار میدن. بنابراین بهتره قبل از نصب برنامههای مختلف، اونها رو در اپلیکیشنهای آنتی ویروس و بدافزار آزمایش کنین و در صورت تشخیص موارد مشکوک، از نصب این برنامهها خودداری کنین.
چطوری میشه به خنک شدن گوشی کمک کرد؟
در اغلب اوقات، داغ شدن گوشیهای اندرویدی به دلیل همزمانی دو یا چند نمونه از مشکلاتیه که در بخش قبلی به اونها اشاره کردم. گوشیهای اندرویدی، به خودی خود دارای مکانیزمهایی برای خنک کردن دستگاه هستن که از جمله اونها میشه به وجود خنککننده مایع یا مسی در درون باتری و بخشهای مختلف گوشی اشاره کرد.
این مکانیزمها برای انتقال گرمای اضافی در یک بخش گوشی بسیار موثرن. اما زمانی که گوشی شما، بیش از حد داغ میکنه، این مکانیزمها هم کارایی خودشون رو از دست میدن. در اینجا چند نکته برای کمک به کاهش دما و خنکشدن گوشی اندرویدی وجود داره که میشه برای تعدیل دمای گوشی از اونها استفاده کرد.
برنامههای سنگین رو ببندین
اگه متوجه شدین که گوشی شما بعد از اجرای یک برنامه خاص، داغ میکنه، بهتره اون برنامه رو ببندین و صبر کنین تا گوشی خنک بشه. شما هم.چنین میتونین از برنامه تنظیمات، وارد منوی برنامهها بشین و در صورت لزوم، اون برنامه رو به اجبار متوقف کنین.
قاب گوشی رو جدا کنین
قاب گوشی میتونه به عنوان عایق عمل کرده و باعث تجمع گرما بشه. بنابراین در صورت داغ شدن گوشیهای اندروید میتونین قاب اونها رو جدا کرده و اجازه بدین تا دستگاه خنک بشه.
از حالت ذخیره انرژی استفاده کنین
شما میتونین عملکرد گوشی اندرویدتون رو روی حالت صرفه جویی در باتری و ذخیره انرژی تنظیم کنین تا از داغ شدن بیش از حد اون جلوگیری شده و هر چه زودتر، دستگاه رو خنک کنه.
ممکنه این مطلب به دردتون بخوره:
قابلیتها و امکانات ضروری رو خاموش کنین
اگه جزو اون دسته از افرادی هستین که قابلیتهایی مانند GPS، بلوتوث یا Wi-Fi رو (حتی در مواردی که به اونها نیاز ندارن) روشن میذارن، میتونین با خاموش کردن این برنامهها و قابلیتهای غیرضروری، به گرمای بیش از حد گوشی خود پایان داده و از کاهش عمر مفید باتری جلوگیری کنین.
برنامهها و دادههای بی استفاده رو حذف کنین
بسیاری از برنامههای نصب شده روی گوشیهای اندروید شما، استفاده چندانی ندارن و شما با حذف اونها، به آزاد شدن حافظه داخلی و اجرایی گوشیتون کمک زیادی میکنین.
روشنایی صفحه رو کم کنین
کم کردن میزان روشنایی صفحه یا فعال کردن گزینه روشنایی تطبیقی به گوشی شما اجازه میده تا روشنایی دستگاه رو به درستی تنظیم کرده و علاوه بر بهبود عمر باتری، از داغ شدن گوشیهای اندروید هم جلوگیری کنه.
کابل شارژ معیوب رو تعویض کنین
بهتره هر چند وقت یکبار کابل شارژ گوشی خودتون رو عوض کنین. چون استفاده از کابل شارژ معیوب، میتونه باعث خرابی بخش شارژ دستگاه، بالا رفتن دمای دستگاه در زمان شارژ، کاهش عمر مفید باتری و خرابی دستگاه بشه.
نصب برنامههای آنتی ویروس و کولینگ
این مطلب رو بخون:
جمعبندی
من در این مطلب به بررسی دلایل داغ شدن گوشی های اندروید پرداختم و دیدیم که گرم شدن یا داغ شدن بیش از حد، ممکنه ناشی از سخت افزار معیوب یا برخی اشکالات نرم افزاری باشه. در این میان، باتری، CPU و صفحه نمایش، به خودی خود ایجاد گرما کرده و میتونن موجب داغ شدن بیش از حد گوشی اندرویدی شما بشن.
ما در ادامه، نکات و روشهایی برای جلوگیری از داغ شدن و حتی تعدیل دمای گوشیهای اندرویدی معرفی کردم که رعایت اونها میتونه از داغ شدن بیش از حد و آسیب دیدن بخشهای مختلف گوشی جلوگیری کنه. اگه گوشی اندرویدی شما هم در هنگام اجرای برنامههای مختلف یا در زمان شارژ باتری گرم میشه، به میزان گرمای اون توجه کنین و در صورتی که گرمای شدیدی احساس کردین، از راهکارهایی که در این مقاله معرفی کردم، برای خنک کردن دستگاه استفاده کنین.
سوالات متداولداغ شدن گوشی موبایل یکی از رایجترین دغدغههای کاربران گوشیهای هوشمند است که گاهاً موجب نگرانی برخی از آنها میشود. تقریباً اکثر کاربران گوشیهای هوشمند حداقل یکبار داغ شدن بیش از اندازه گوشی را تجربه کردهاند. عوامل متعددی در گرم شدن گوشی هوشمند نقش دارد که در ادامه لیستی از آنها را تهیه کردهایم. با تکنولایف، مرجع معتبر موبایل ایران همراه باشید. تلاش مجموعه ما علاوه بر مهیا کردن بهترین شرایط برای ، افزایش آگاهی شما عزیزان در این حوزه است.
10 دلیل برای داغ شدن گوشی اندرویدی و آیفون شما
استفاده مداوم از دادهها و وای-فای
در عصر حاضر استفاده کاربران از اینترنت به طرز قابلتوجهی افزایش یافته است. گشتوگذار در بستر وب، انجام بازیهای آنلاین و غیره استفاده از شبکههای اجتماعی مختلف نظیر واتس آپ و اینستاگرام همگی نیازمند آن هستند که گوشی شما به اینترنت متصل باشد. استفاده مداوم شما از اینترنت موجب افزایش دما گوشی هوشمند شما میشود. همچنین لازم است بدانید هنگامی که اینترنت گوشی خود را به واسطه Hotspot با دیگران به اشتراک میگذارید، باید انتظار حرارت بیشتر را نیز داشته باشید.
اتصال مداوم به بلوتوث
فراگیر شدن و استفاده از گجتهای پوشیدنی نظیر ساعتها و بندهای هوشمند و هندزفریهای بیسیم نیازمند آن است که گوشی شما به طور مداوم به بلوتوث متصل باشد. این اتصال به طرز قابلتوجهی دما گوشی شما را افزایش میدهد؛ بنابراین اگر میخواهید از افزایش دما گوشی خود جلوگیری کنید باید بلوتوث خود را خاموش کنید.
غیرفعال کردن، برنامههای در حال اجرا
بدافزار، دلیل داغ شدن گوشی
احتمالاً برایتان پیش آمده باشد که با بالا رفتن دما گوشی، کندی و افت سرعت را نیز تجربه کنید. ممکن است این فرایند به این دلیل باشد که پردازنده در حالت قفل شدن قرار بگیرد تا بهعنوان یک احتیاط امنیتی تلفن شما را خنک کند. احتمالاً یک بدافزار که در پسزمینه در اجرا میشود، دلیل این قفل شدن باشد؛ بنابراین به شما توصیه میکنیم تا گوشی خود را از نظر وجود بدافزار بررسی کنید.
دوربین، یکی دیگر از عوامل داغ کردن گوشی
عکسبرداری و فیلمبرداری یکی از رایجترین کارهایی است که میتوان با گوشی موبایل انجام داد. استفاده طولانی مدت از دوربین گوشی موبایل، به خصوص برای فیلمبرداری موجب افزایش دما آن میشود؛ بنابراین هنگامی که مشغول فیلمبرداری طولانی مدت هستید احتمال افزایش دما وجود دارد.
کاور محافظ
کاربران گوشی های هوشمند بهمنظور حفاظت از دستگاههای خود در برابر ضربه، اغلب از محافظهای صفحه و قابها استفاده میکنند اما به این موضوع که با این کار مانع از دفع گرما گوشی خود میشوند توجهی نمیکنند. گوشی موبایل همانند سایر دستگاههای الکترونیکی به انرژی نیاز دارد و استفاده از این انرژی سبب تولید گرما میشود. اکثر گوشیهای هوشمند حرارت تولید شده را توسط بدنه و حفرههایی که دارند دفع میکنند، از این رو استفاده از قاب و لایههای محافظ میتواند دفع حرارت را کمی سختتر کند.
راه حل های مشکل داغ شدن گوشی را در مقاله ای بیشتر بررسی کردیم:
نور بیشتر، گرمای بیشتر
احتمالاً توجه کردهاید که بخش اعظمی از شارژ باتری موبایل، توسط نمایشگر مصرف میشود. هرچه میزان روشنایی نمایشگر بیشتر باشد، میزان دشارژ کردن باتری نیز بیشتر است. دشارژ شدن باتری از یک طرف و مصرف بالای نمایشگر از طرفی دیگر سبب شده تا دما گوشی شما به طرز قابلتوجهی افزایش یابد.
شارژ کردن گوشی = گرم کردن گوشی
فرایند شارژ، معمولاً گوشی موبایل شما را با افزایش دما مواجه میکند و باعث داغ شدن گوشی می شود چرا که جریان ولتاژ بالایی را به گوشی شما منتقل میکند. همچنین گوشیهای جدیدتر دارای ویژگیهایی نظیر شارژ سریع هستند که ولتاژهای بالاتری را عبور میدهد و وضعیت را بدتر میکند. این فرایند امری بدیهی است و راهکاری برای جلوگیری از آن وجود ندارد از این رو توصیه ما این است که به هنگام شارژ از گوشی هوشمند خود استفاده نکنید.
موبایل تان را در بازه 20 تا 80 درصد شارژ کنید
شارژ 100 درصدی گوشی موبایل علاوه بر اینکه عمر باتری را کم میکند، موجب افزایش دما آن نیز میشود؛ بنابراین توصیه ما به شما این است که از شارژ 100% گوشی خود اجتناب کنید و آن را در بازه 20 الی 80 درصد شارژ کنید.
کابل و آداپتور تقلبی، یکی دیگر از دلایل داغ شدن گوشی
استفاده از کابل و آداپتور تقلبی و غیر اصل، یکی دیگر از دلایلی است که موجب افزایش دما گوشی هوشمند شما میشود، علاوه بر این از عمر باتری و شارژدهی آن نیز میکاهد. همچنین باید در نظر داشته باشید که برخی از شارژها هستند که برای دستگاههای قویتر طراحی شدهاند که منجر به آسیب رساندن به باتری و گرم شدن بیش از اندازه آن میشود. در مجموع توصیه ما به شما این است که از شارژر و کابل مناسب با گوشی خود استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر می توانید مطلب را بخوانید.
11) برنامههای سنگین و بازیهایی با گرافیک بالا
استفاده طولانی مدت از برنامههای سنگین و بازی کردن میتواند یکی دیگر از دلایل داغ شدن گوشی باشد. برنامههای سنگین میتوانند بخش زیادی از CPU را درگیر کنند و با کار کشیدن از تمام قابلیتهای تراشه احتمال داغ شدن گوشی افزایش پیدا میکند؛ بنابراین هنگام کار کردن با برنامههای سنگین و بازیهایی با گرافیک بالا بهتر است مراقب داغ شدن گوشی نیز باشید و از استفاده طولانی و زیاد از این برنامهها اجتناب کنید.
12) پر بودن حافظه گوشی
پر بودن حافظه داخلی نیز میتواند از دلایل مهم داغ شدن گوشی باشد. در صورتی که فضای ذخیرهسازی گوشی پر باشد فشار زیادی روی CPU آن وارد میشود؛بنابراین همیشه اقدام به پاک کردن فایلهای اضافی کنید و اجازه ندهید که حافظه گوشی پر شود.
از دیگر دلایل داغ شدن گوشی اندروید و آیفون
به طور گوشی زمانی که باتری و تراشه گوشی داغ میشوند همهی گوشی و همچنین قاب پشتی آن داغ میشوند اما دلیل این که چرا اطراف دوربین داغ میشود به این برمیگردد که تراشه گوشی شما در چه نقطهای از قاب پشتی قرار گرفته باشد. به طور کلی گوشیها هنگام کار با دوربین و عکاسی و فیلم برداری داغ میشوند؛ چرا که استفاده از دوربین و به خصوص فیلم برداری باعث میشود تراشه گوشی به طور دائمی درگیر پردازش اطلاعات و دادههای دریافتی باشد و به این ترتیب با داغ شدن تراشه و سپس باتری کل گوشی داغ شود.
یکی از دلایل داغ کردن گوشی ها، جست و جوی تراشه آنتن برای پیدا کردن آنتن همیشه باعث داغ شدن گوشی می شود؛ مخصوصا زمانی که در مکانی قرار میگیرید که آنتن مدام در حال کم و زیاد شدن است، پس گوشی سعی می کند آنتن را در بالاترین سطح نگه دارد و در نتیجه گوشی حسابی داغ می کند. پیشنهاد می کنیم در مواقعی که آنتن گوشی ضعیف است و عملا کاربردی برای شما ندارد، از داخل تنظیمات حالت اینترنت را روی 2G یا 3G قرار دهید تا کوشی به دنبال اینترنت LTE و 4G نگردد.
داغ شدن گوشی اندروید و آیفون اختمال خراب شدن گوشی را زیاد میکند ؟
به طور کلی داغ شدن گوشی ضرری ندارد مگر آن که دما از حدی بیشتر شود و یا این اتفاق به طور دائمی رخ دهد. اگر گوشی شما فقط هنگام شارژ داغ میشود این موضوع طبیعی است و میتوانید با خارج کردن آن از قاب و اقدامات گفته شده در بالا این مشکل را تا حد خوبی بر طرف کنید.
اما اگر گوشی شما دائما داغ است و از آن استفاده بسیار سنگینی دارید این دما در دراز مدت هم باعث خرابی باتری میشود و بازدهی آن را کاهش میدهد و هم میتواند تراشه و به خصوص عملکرد نمایشگر را تحت تأثیر قرار دهد. دمای زیاد برای مدت طولانی میتواند باعث ایجاد لکههای زرد رنگ به روی نمایشگر گوشی شود. پس به طور کلی حتما توجه ویژهای به دمای گوشی خود داشته باشید و هر گاه احساس کردید این دما از حد معمول بیشتر شده است اقدامات گفته شده در بالا را انجام دهید.
۱۴ ترفند اندروید که کار کردن با گوشی را سادهتر خواهند کرد:
جمعبندی
در نهایت باید اطلاعتان برسانیم که داغ شدن گوشی یک امر بسیار بدیهی است چرا که در این جعبه جادویی کوچک یک تراشه قدرتمند در حال انجام پردازشهای سنگین است و طبیعتاً گرما قابلتوجهی را تولید میکند. شما میتوانید با جلوگیری از مواردی که در بالاتر با شما مطرح کردیم، مانع افزایش دما در گوشی هوشمند خود شوید، چنانچه دلایل و روشهای جلوگیری که در بالا به آن اشاره کردیم کارساز نبود، توصیه میکنیم تا به یک مرکز تخصصی تعمیر موبایل مراجعه کنید و از اتفاقات ناخوشایندی که در آینده در انتظارتان است جلوگیری کنید.
سوالات متداول
علت داغ شدن گوشی چیست؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث داغ شدن گوشی هوشمند میشود و در این مقاله تمامی آنها را به صورت کامل توضیح دادیم.
علت داغ شدن گوشی هنگام شارژ چیست؟
فرایند شارژ، معمولاً گوشی موبایل شما را با افزایش دما مواجه میکند و باعث داغ شدن گوشی می شود چرا که جریان ولتاژ بالایی را به گوشی شما منتقل میکند.
مشخصات و ویژگی های جدید ایفون 15 در رویداغ شدن گوشی یکی از مشکلات شایعی است که همه ما حداقل یکبار آن را تجربه کردهایم؛ فرقی هم ندارد موبایل ما اندروید باشد یا آیفون. به هر حال گرم شدن گوشی مسئلهی آزاردهندهای است و اگر خیلی داغ شود همه ما را نگران میکند. این نگرانی به جاست و لازم است به فکر پیدا کردن علت داغ شدن گوشی باشیم تا از آسیب دیدن آن و خسارتهای احتمالی جلوگیری کنیم.
اگر در حال خواندن این مطلب هستید، احتمالاً شما هم نگران بالا رفتن دمای گوشیتان هستید. پس تا انتهای مقاله همراه استایل آپ باشید تا با انواع دلایل داغ کردن گوشی آشنا شوید. با تشخیص درست محل داغ شدن و نکاتی که در ادامه شرح میدهیم، میتوانید بهراحتی علت گرم شدن بیش از حد موبایلتان را پیدا کنید و جلوی آن را بگیرید.
حرارت گوشی از کجا میآید؟
معمولاً با افزایش دمای گوشی میتوانید این حرارت را در قسمت صفحه نمایش، باتری یا پردازندهها احساس کنید. مایع الکترولیت داخل باتری که الکتریسیته را شارژ و دشارژ میکند، یکی از منابع اصلی حرارتی گوشی است. پردازنده، دوربین و نمایشگر موبایل نیز حرارت قابل توجهی تولید میکنند.
دمای نرمال و مجاز گوشی
اغلب برندهای تلفن همراه، در راهنمای استفاده از محصولشان به محدوده دمای مجاز استفاده از آن اشاره میکنند. به عنوان مثال شرکت اپل توصیههای زیر را به خریداران گوشیهای آیفون دارد:
در دمای صفر تا 35 درجه سانتیگراد از آیفون استفاده شود (دمای نرمال).
دما را بین منفی 20 تا 45 درجه سانتیگراد نگه دارید (دمای مجاز). کمتر یا بیشتر از این مقدار به موبایل آسیب میزند.
از قرار دادن گوشی مقابل نور مستقیم خورشید یا حرارت زیاد خودداری کنید.
توجه داشته باشید که گرم شدن گوشی در بسیاری از مواقع عادی است. یعنی اگر گاهی گوشی شما کمی داغ میشود و بلافاصله خنک میشود یا فقط گرم بودن گوشی را داخل دستتان احساس میکنید، احتمالاً گوشی شما هنوز به مرحلهی بحرانی نرسیده است.
به هر حال گوشی هوشمند، مانند تمام دستگاههای الکترونیکی به دلیل جریان الکتریسیته گرما تولید میکنند. اما داغ شدن بیش از حد موبایل که در بعضی گوشیهای اندروید و آیفون دیده میشود، طبیعی نیست و لازم است برای خنک کردن گوشی راهکار مناسبی پیدا کنید.
چطور دمای گوشی را اندازه بگیریم؟
بهترین روش اندازهگیری دمای موبایل، استفاده از اپلیکشن مناسب است. برنامههای دماسنج زیادی در پلی استور و اپ استور برای سیستمعاملهای اندروید و آیفون وجود دارند که درجه حرارت گوشی شما را نشان میدهند.
مثلاً برای اندروید (تمام گوشیهای سامسونگ ، شیائومی، نوکیا، گوگل، سونی، هواوی و …)، میتوانید برنامه یا را از گوگل پلی دانلود کنید. این برنامه علاوهبر دمای دستگاه، اطلاعات مفید دیگری هم در اختیارتان قرار میدهد.
برای آیفون نیز کافی است در بخش تنظیمات روی Battery Health کلیک کنید. اگر دمای باتری بیش از حد مجاز باشد به راحتی متوجه خواهید شد.
پس قبل از اینکه کاری برای خنک کردن گوشی موبایل انجام دهید، چک کنید آیا واقعاً باتری گوشیتان داغ کرده یا فقط کمی گرم شده است. اگر دمای گوشیتان از محدوده مجاز بالاتر نرفته است نیاز نیست نگران شوید و کاری کنید.
دلایل داغ کردن گوشی های موبایل
برای اینکه بدانید چرا گوشی داغ میکند لازم است موارد مختلفی را بررسی کنید. اصولاً در تعمیر و عیبیابی موبایل اولویت با بررسی مشکلات نرم افزاری است و سپس معایب سختافزاری. زیرا دلایل نرمافزاری هم شایعترند و هم ریسک و هزینهی تعمیر کمتری دارند. از طرفی قطعات سختافزاری معمولاً دیرتر خراب میشوند.
بنابراین ما هم در این مقاله اول به دلایل نرم افزاری مثل مشکلات برنامهها، ویروسها و نحوه نگهداری از گوشی موبایل اشاره میکنیم. سپس به علتهای سختافزاری مانند پایین بودن رم یا cpu و باتری میپردازیم.
دلایل نرم افزاری گرم شدن زیاد گوشی
استفاده از برنامه یا بازی های سنگین و مخرب
اگر زیاد با گوشیتان بازی میکنید احتمالاً متوجه داغ شدن آن شدهاید. بازی های نصبی یا آنلاین که همزمان اینترنت هم مصرف میکنند، مصرف سی پی یو و باتری بالایی دارند. حین کار با اپلیکیشن ها و بازیهای سنگین ممکن است در قسمت صفحه نمایش، باتری و cpu گرمای زیادی احساس کنید.
تنظیمات اشتباه گوشی
گاهی اوقات مشکل داغ کردن گوشی به تنظیمات گوشی شما برمیگردد. بالارفتن روشنایی صفحه، استفاده از والپیپرهای متحرک، ویجتهای زیاد موجود در صفحه، روشن بودن امکانات غیرضروری و مواردی از این دست به بالا رفتن درجه حرارت گوشی کمک می کنند. اگر این تنظیمات را بهینه کنید میتوانید دمای موبایل را به حد نرمال برسانید.
داغ شدن به دلیل آپدیت نبودن برنامهها یا سیتسم عامل
یکی از فلسفههای بهروزرسانی سیستم عامل و برنامههای موبایل، رفع باگها و کاهش مصرف آنهاست. اگر داغ بودن گوشی برای شما آزاردهنده شده است، مطمئن شوید برنامههای شما بهروز باشند. البته گاهی ممکن است بعد از آپدیت یک برنامه گوشی شروع به داغ شدن کند. در چنین مواردی یا باید به نسخه قبلی برگردید یا صبر کنید در آپدیتهای بعدی مشکل رفع شود.
آنتی ویروس و مقابله با ویروسهای مخرب
گاهی اوقات گوشی شما بهروز است ولی باز هم داغ میشود. اگر روی گوشی خود آنتی ویروس نصب دارید، احتمالاً دلیل گرم شدن زیاد همین برنامه است. بهطور کلی عملکرد آنتیویروس چه روی لپتاپ و چه در موبایلها به گونهای است که بیشترین مصرف منابع را دارند و در داغ شدن سیستم نقش اساسی ایفا میکنند. چنانچه همیشه برنامه های گوشی را بهروز نگه میدارید و از بلوتوث کمتر استفاده میکنید، احتمالاً نیازی به آنتی ویروس نیست و میتوانید آن را پاک کنید.
دلایل سخت افزاری داغ کردن موبایل
منشأ مشکلات سخت افزاری که باعث افزایش گرمای موبایل میشوند، متفاوت است. ولی بیشتر این مسائل به خاطر آب خوردگی، رطوبت، ضربه و کیفیت پایین قطعات به کار رفته در گوشی به وجود میآیند.
خرابی رم و سی پی یو
آسیب دیدن دوربین گوشی
گاهی در اثر رطوبت، ضربه یا استفاده از قطعات بیکیفیت توسط سازنده، عملکرد دوربین گوشی باعث داغ کردنش میشود. برای حل مشکل داغ شدن گوشی در این موارد هیچ راهی غیر از تعویض لنز و تعمیر مدار دوربین نیست.
فاسد شدن باتری و شارژکردن غیراصولی
اگر موبایلتان را طولانی مدت در شارژ نگه دارید یا از شارژرهای بیکیفیت استفاده کنید، باتری شما خیلی زود فاسد میشود و در نتیجه گوشی بهسرعت داغ میکند. لوازم جانبی فیک و بیکیفیت بعد از مدتی به گوشی آسیب میزند بنابراین بهتر است به فکر باشید. یک باتری باکیفیت که بتواند کیفیت و کارایی سابق را به گوشیتان برگرداند.
مخصوصاً در مورد گوشیهای گرانقیمت آیفون، سامسونگ، شیائومی و هواوی، بهتر است از شارژر اصلی و باتری اورجینال آنها استفاده کنید.
خرابی مدار آنتن و شبکه
مختل شدن عملکرد مدار شبکه یکی دیگر از دلایل گرم شدن بیش از حد گوشی موبایل است. مدار شبکه با یک سیم یا فلت به مدار آنتن که معمولاً داخل قاب پشتی یا قسمت بالا یا پایین گوشی قرار دارد وصل میشود. آسیبدیدن هرکدام از این قسمتها مخصوصاً در گوشیهای جدیدی که حالت LTE دارند، انرژی مصرفی را برای جستجوی آنتن و شبکه اطراف هدر میدهد و دستگاه داغ میشود.
برای اینکه این عیب را تشخیص دهید کافی است گوشی را در حالت هواپیما قرار دهید. اگر تلفن هوشمند شما خنکتر شد لازم است برای تعمیر موبایلتان اقدام کنید.
مشکلات صفحه نمایش
بخش زیادی از باتری صرف تأمین انرژی نور lcd یا صفحه led اسمارت فون میشود. وقتی صفحه نمایش گوشی و مدارهای الکترونیکی درون آن آسیب میبیند، اختلال در جریان الکتریسیته گرمای بیشتری تولید میکند. در این مواقع بهترین کار تعویض نمایشگر گوشی است.
داغ شدن گوشی به خاطر ضربه خوردن
دلیل داغ شدن خیلی از گوشیها، آسیبهایی است که در اثر افتادن یا ضربه خوردن موبایل ایجاد میشود. عملکرد قطعات داخلی مادربورد گوشی، صفحه نمایش و باتری ممکن است در اثر ضربه مختل شود و گوشی داغ کند. با و تا حد زیادی میتوانید جلوی این آسیبها را بگیرید.
سایر علت های داغ کردن موبایل
اگر در یک روز گرم تابستان گوشیتان را زیر نور خورشید و یا روی داشبورد ماشین بگذارید دمای آن بالا میرود. حتی خودتان هم نمیتوانید در این حالت گرمای زیاد را تحمل کنید. این داغ شدن ها، گاهی خطر انفجار و آتش سوزی هم به همراه دارند.
غیر از تابستان، در سایر روزهای گرم سال نیز سعی کنید گوشی را خنک نگه دارید. گاهی اوقات درآوردن قاب گوشی دمای آن را پایین میآورد. مخصوصاً اگر همزمان درحال بازی کردن هستید، بهتر است کاور موبایل را جدا کنید.
علت داغ شدن گوشی های اندرویدی
در گوشیهای اندروید مثل سامسونگ، هواوی و شیائومی شایعترین مشکل باتری آسیب دیده است. اما دلایل دیگری هم وجود دارند:
نرمافزارهای پسزمینه بیش از حد CPU مصرف میکنند. مثلاً برخی اپهای پیشزمینه شیائومی مانند ویجتهای گیمینگ و …
روشنایی زیاد صفحه نمایش
فعال بودن اینترنت و نرمافزارهایی که معمولاً برای دسترسی به اینترنت آزاد نیاز داریم
اینترنت 3G و LTE
بازیهای سنگین
ویروسی شدن گوشی
باتری فاسد و آسیب دیده
استفاده از شارژر بیکیفیت
نوسانات برق
علت داغ شدن موبایل های آیفون
گوشیهای آیفون معمولاً ویروسی نمیشوند، چون اپل اجازه نمیدهد نرمافزارهای غیرمعتبر و تأیید نشده روی گوشیتان نصب کنید. شاید فکر کنید آیفونها کمتر داغ میکنند. اما داغ کردن گوشی های آیفون هم زیاد اتفاق میافتد. از جمله علتهای داغی آیفون:
آسیب دیدن باتری آیفون
زیاد بودن حجم اپلیکیشنهای باز
حجم بالای دانلود یا آپلود
بالا بودن روشنایی صفحه و فعال بودن همزمان امکانات گوشی مانند وایفای، بلوتوث، لوکیشن و …
شارژرهای غیراورجینال
کدام قسمت گوشی داغ میشود؟
برای اینکه بدانید دلیل داغ شدن گوشیهای آیفون یا اندروید چیست، باید به دنبال نقطهای بگردید که منبع اصلی حرارت است. بیشتر این نقاط در قسمت پشت گوشی، اطراف دوربین، بالا و پایین آن هستند. پیدا کردن این نقاط به شناسایی علت داغ کردن گوشی کمک میکند.
علت داغ شدن قسمت بالای گوشی
بالای گوشی محل قرار گیری دوربین، مدار آنتن و گاهی cpu است. معمولاً این نقطه از موبایل هنگام عکس گرفتن یا فیلمبرداری، استریم طولانی ویدئو، مکالمه طولانی مدت، اجرای برنامههای سنگین و مصرف بالای اینترنت داغ میشود. با قطع هر یک از این فعالیتها میتوانید دلیل اصلی را تشخیص دهید تا در دفعات بعد کنترل بهتری روی آنها داشته باشید.
علت داغ بودن پشت گوشی
دلیل عمده گرم شدن بیش از حد پشت گوشی، داغ شدن باتری موبایل است. باتریهای مدرن اغلب لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری هستند. این باتریهای کوچک و فشرده با اینکه روز به روز بهینهتر میشوند ولی در اثر مصرف زیاد انرژی خیلی زود داغ میکنند. اگر با اصلاح مصرف نتوانستید تلفن را خنک کنید، احتمالاً باید به فکر تعویض باتری باشید.
چرا قسمت پایین گوشی داغ میکند؟
وقتی حین کار با گوشی آن را شارژ میکنیم یعنی گوشی همزمان شارژ و دشارژ میشود. اگر محل داغی گوشی دقیقاً از قسمت اتصال شارژر به موبایل است، ممکن است با تعویض شارژر با یک مدل باکیفیت و اورجینال مشکل شما حل شود.
علت داغ شدن جلوی گوشی
از آنجاییکه قسمت جلوی گوشی را پنل نمایشگر پوشانده است، احتمالاً میتوانید حدس بزنید دلیل داغ شدن جلوی موبایل چیست. روشن بودن طولانی مدت صفحه نمایش مخصوصاً هنگام تماشای ویدئو یا اینترنتگردی با نور زیاد، موبایل را داغ میکند. اگر صفحه نمایش گوشی شما هم در چنین مواردی داغ میشود، ظاهراً راهی جز اینکه در نحوه استفاده خودتان از اسمارت فون تجدید نظر کنید وجود ندارد.
البته در برخی مدلها، نزدیکی باتری به پنل نمایشگر و انتقال حرارت باتری به آن، باعث میشود جلوی گوشی داغ شود. برای اینکه متوجه این موضوع شوید ببینید همزمان دو طرف گوشی داغ شده است یا خیر. اگر گرمای باتری باعث داغ کردن جلوی دستگاه شده است، باید دلیل داغ شدن باتری را که قبلتر گفته شد دنبال کنید.
با اینکه هنوز هم داغ شدن اسمارت فونها یک مشکل شایع است، ولی خوشبختانه بالا رفتن کیفیت گوشیهای جدید سامسونگ، آیفون، شیائومی و هواوی به جلوگیری از داغ شدن گوشی ناشی از مشکلات سخت افزاری کمک کرده است.
روشهای سریع خنک کردن گوشی
برای اینکه بدانید چطور گوشی داغ کرده را خنک کنید، راه حلهای زیر را امتحان کنید:
گوشی را از شارژر جدا کنید
در دمای معمولی و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید
گاهی بدون قاب از گوشی استفاده کنید
گوشی را در حالت Power Saver قرار دهید
از نرمافزارهای Junk Cleaner استفاده کنید. تا فضای رم پرشده با فایلهای بیهوده را آزاد کند.
روشنایی صفحه را کم کنید
از باد پنکه یا کولر کمک بگیرید
اینترنت، بلوتوث، وایفای و GPS را اگر نیاز ندارید خاموش کنید
در نهایت گوشی را برای مدتی خاموش کنید
در آموزشگاه تعمیرات گوشی دوره صفر تا صد مطالب موجود در تعمیرات موبایل آموزش داده می شود به طور مثال تعویض هارد و تعمیر cpu , شابلون زدن و عیب یابی و تعمیر انواع بردهای موبایل , تعویض ic به صورت کاملا عملی آموزش داده می شود.
ایا داغ شدن گوشی ضرر دارد | حل مشکل داغ شدن گوشی سامسونگ | علت داغ شدن گوشی سامسونگ هنگام شارژ
نکته مهمی که در مورد خنک کردن گوشی باید بدانید این است که هرگز گوشی را داخل یخچال یا فریزر نگذارید. با این کار الکترونهای داخل مایع الکترولیت باتری که نقش انتقال و تأمین انرژی را دارند آسیب میبینند و دیگر باتری موبایل مثل قبل نخواهد شد.
جلوگیری از داغ شدن گوشی موبایل
داغ شدن گوشی آیفون و اندروید مشکلی است که تقریباً همه ما با آن مواجه بودهایم. هرچقدر هم که گوشیمان قدرتمند و پیشرفته باشد باز هم ممکن است داغ شود. فهمیدن علت داغ شدن گوشی میتواند به شما در جلوگیری از این اتفاق کمک کند. با رعایت راهکارهای گفته شده و خرید بهترین لوازم جانبی موبایل، میتوانید دما و عملکرد گوشیتان را بهبود دهید و آن را خنک کنید.
سؤالات متداول داغ کردن گوشی های هوشمند
چطور از داغ شدن بیش از حد گوشی جلوگیری کنیم؟
گوشی را زیر نور خورشید نگذارید، روشنایی صفحه را کم کنید، شارژر خوب استفاده کنید، برنامههای اضافی و سنگین را حذف کنید.
علت داغ کردن زیاد گوشی چیست؟
بالا رفتن بیش از حد دمای موبایل دلایل متعدد سختافزاری و نرمافزاری دارد که در این مقاله به همه آنها اشاره شد.
آیا گرمای زیاد به گوشی آسیب میزند؟
بله؛ گرمای بالا قاتل قطعات سختافزاری گوشی و سایر لوازم الکترونیکی است. ضمن اینکه ممکن است باعث ترکیدن یا آتش گرفتن باتری و گوشی شود که آسیب جانی هم دارد.
آیا داغ شدن گوشی در هنگام شارژ بد است؟
معمولاً هنگام شارژ شدن، گوشی از حد معمول بیشتر داغ میشود. چنین مواردی اغلب طبیعی است و تأثیر بدی روی عملکرد یا طول عمر موبایل نمیگذارد.
علت داغ شدن موبایل هنگام استفاده از اینترنت چیست؟
دیتای گوشی بهطور کلی دمای گوشی را بالا میبرد. مخصوصاً گوشیهایی که مجهز به 3G، 4G، 5G و LTE هستند. اگر گوشی شما حین استفاده از اینترنت خیلی داغ میشود، بهتر است برنامههایی مثل اینستاگرام که در پس زمینه همیشه به اینترنت وصل هستند و استفادهای ندارید را کاملاً ببنید.
https://international-news.ir/داغ-شدن-گوشی-اندروید-و-آیفون-و-علت-آن
مقالات مشابه
- عایق کاری
- شرکت صادرات و واردات کالاهای مختلف از جمله کاشی و سرامیک و ارائه دهنده خدمات ترانزیت و بارگیری دریایی و ریلی و ترخیص کالا برای کشورهای مختلف از جمله روسیه و کشورهای حوزه cis و سایر نقاط جهان - بازرگانی علی قانعی
- شرکت صادرات و واردات کالاهای مختلف از جمله کاشی و سرامیک و ارائه دهنده خدمات ترانزیت و بارگیری دریایی و ریلی و ترخیص کالا برای کشورهای مختلف از جمله روسیه و کشورهای حوزه cis و سایر نقاط جهان - بازرگانی علی قانعی
- لوله
- شرکت صادرات و واردات کالاهای مختلف از جمله کاشی و سرامیک و ارائه دهنده خدمات ترانزیت و بارگیری دریایی و ریلی و ترخیص کالا برای کشورهای مختلف از جمله روسیه و کشورهای حوزه cis و سایر نقاط جهان - بازرگانی علی قانعی
- چادر مسافرتی Diaries
- شرکت صادرات و واردات کالاهای مختلف از جمله کاشی و سرامیک و ارائه دهنده خدمات ترانزیت و بارگیری دریایی و ریلی و ترخیص کالا برای کشورهای مختلف از جمله روسیه و کشورهای حوزه cis و سایر نقاط جهان - بازرگانی علی قانعی
- چگونه COVID-19 تغییر کرده است که در آن آمریکایی ها زندگی می کنند
- شرکت صادرات و واردات کالاهای مختلف از جمله کاشی و سرامیک و ارائه دهنده خدمات ترانزیت و بارگیری دریایی و ریلی و ترخیص کالا برای کشورهای مختلف از جمله روسیه و کشورهای حوزه cis و سایر نقاط جهان - بازرگانی علی قانعی
- درآمد افزایش در ماه آوریل تنها به این خاطر از دولت امداد پرداخت