راه حل نهایی برای کاشی ایرانی سنتی که امروز می توانید درباره آن بیاموزید
هنگامی که برخی از سرامیکهای مذاب با سرعتی بیش از مقدار بحرانی خنک میشوند، به یک ماده سخت، سفت و غیر بلوری (یعنی آمورف) تبدیل میشوند که به آن «شیشه» کاشی قدیمی آشپزخانه میگویند. بیتوجّهی کارفرمایان، بیاطّلاعی کارگران، مقاومت صنایع همراه با بیتوجّهی حکومتها به عوارض درازمدت تماس با پنبهٔ کوهی همه و همه دست به دست هم دادهاند تا این مشکل در کشورهای آسیایی مصرفکنندهٔ این ماده به صورت لاینحل باقی بماند. بیبیسی فارسی. بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۸ مه ۲۰۱۵. روز جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ در بازدیدی که رئیس شورای شهر تهران، احمد مسجد جامعی از موزهٔ خانهٔ فرهاد داشت، حاشیههایی را که این هنرمند در قرآن شخصی خود نوشته بود با صدای بلند خوانده شد. او حتی در برخی از حاشیههایی که در قرآن نوشته است اشکالاتی را نیز به ترجمه قرآن گرفته است و اکنون این قرآن در کنار یادداشتهای شخصی وی در تالاری که به نام اوست در موزهٔ سینما به یادگار گذاشته شده است که تفاوت عمدهای را به موزهٔ سینما بخشیده است. بنابراین یکی از شیوههای مهم ترانهخوانی وی در آثار فارسی و غیر فارسیاش شیوه صحیح اَدای کلمات است؛ بهطوریکه او کلمات متن شعر را از موسیقیاش جدا میکند و کلمات در ترانههایش محترمانه از حنجرهاش بر گوش شنونده مینشیند و آنها را نمیفشارد و برای همنشین کردن با آهنگ هم آنها را نمیکشد.
روزبه نعمتاللهی خواننده پاپ در مهر ۱۳۹۲ در یکی از کنسرتهایش ترانه «شب سیاه غمگرفته» را به یاد فرهاد مهراد اجرا کرد و همچنین پخش تصاویر قدیمی این هنرمند از مانیتورها فضای متفاوتی را به سالن بخشید. «آش بیبی سهشنبه» با آرد و شکر و روغن و هل و زعفران، «آش حسین» با گوشت گوسفندی بااستخوان، نخود، لوبیاچیتی، عدس، گندم، پیاز و ارده، «آش شولی» با لپه و عدس و آرد و چغندر و برگ چغندر، «اشکنه ارده» با نان خشک و آب و ارده، «اشکنه مغز پسته» با نرمه برنج و پیاز و مغز پسته آسیاب شده و تخم گشنیز، «اُنخود» با نخود بلغورشده، مغز گردو یا پسته و مغز بادام و پیاز، «چاشنی» با لوبیا قرمز پخته، سیبزمینی آبپز، پیاز، گشنیز و زیره، «حلوای سن» با جوانه گندم و خرما و مغز گردو و تخم رازیانه همه فقط بخشی از طعمهای اردکانی هستند که در یکی از فصول کتاب به هرکدام پرداخته و نحوه پختشان هم خیلی داستانی نوشته شده است. این هنرمند که فرزند سفیر ایران در برخی کشورهای عربی بود به زبان عربی نیز تسلط کامل داشت و به همین دلیل در زمانهایی که برای قرائت قرآن اختصاص میداد بر حواشی این کتاب آسمانی، یادداشتهایی را مینوشته است.
«جمعه روز بدی بود. در بهمن ۱۳۹۳ مراسم افتتاحیه سی و سومین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد شهر تهران برگزار شد که پخش ترانهٔ «وحدت» با صدای فرهاد مهراد و تصاویری از پیروزی انقلاب اسلامی از اتفاقات ویژه مراسم بود. در مراسم ویژهٔ استقبال از نوروز که در اسفند سال ۱۳۹۱ با حضور رئیسجمهور وقت و برخی اعضای هیئت دولت با نمایش آیینهای نوروزی استانهای مختلف برگزار شد یادی نیز از فرهاد مهراد شد و آهنگ کودکانه با صدای او در سالن پخش گردید؛ و این در حالی بود که وقتی این آهنگ پخش میشد بسیاری گزارش کردند احمدینژاد به همراه یار همیشگیاش اسفندیار رحیم مشایی بغض کرده بودند و منقلب به نظر میرسیدند. یغما گلرویی، ترانهسرای معاصر نیز با انتشار ترانه «آخرین آوازهخون مُرد» درگذشت فرهاد مهراد را گرامی داشت، این ترانه اولین بار در سال ۱۳۸۱ در مراسم یادبودی که برای فرهاد مهراد در «فرهنگسرای ابن سینا» برگزار شده بود خوانده شد. عبارتی که نه یک بار و نه دو بار بلکه شاید بیشتر از هفت بار تکرار میشود و هر بار محکمتر از بار پیش، گویی که هرگز خیال محو شدن ندارد و بر آن تأکید شده است «ای کاش آدمی وطنش را همچون بنفشهها میشد ببرد با خود هر کجا که خواست» او یک خواننده مؤلف که میتوانست همراه با خواندن نیز بنوازد بود و میدانست معنای کلماتی را که به آواز درمیآورد چیست و نوازندگی همزمانش نیز او را در این زمینه یاری میکرد.
او به جز سلیقه خوب در انتخاب اشعار، بسیار درست و قابل تأمل در انتخاب موسیقی مناسب که حال و هوای صدای خودش را هم داشته باشد، تبحر داشت و از نظر دکلماسیون نیز هر واژه از شعرش و هر مصرعی را که میخواند کاملاً با مفهوم بیان میکرد؛ به شکلی که معنای تلفیقی آن به گونهای دیگر میشد. اگر ترانههای غالب آن روزگار را میشد در خشم و حُزن خلاصه کرد، صدای او جز اینها القاکنندهٔ مجموعهٔ متنوعی از حسها بود: از وحشت و تردید تا حماسه. ترانههای او فارغ از فرمالیسم و سانتیمانتالیسمِ غالب موسیقی پاپ دههٔ پنجاه علاوه بر بازتابی از عصیان و نقد اجتماعی، نگاهی فلسفهجویانه و هستیشناسانه دارند. او به وسیله موسیقی با پروردگارش راز و نیاز میکرد. اسماعیل کوشا که این پوستر با کوشش و تلاش او تهیه شده است دربارهٔ این طرح به جام جم گفت: «این پوستر که پس از هفت سال اندیشه و تحقیق به مرحله طراحی رسیده نماد وحدت ایرانیان است و در آن تصویری از برخی بزرگان دین، علم، هنر، ادبیات، ورزش، سینما و شهدا دیده میشود.» او حضور چهرههای شناخته شده هنری را هم از ویژگیهای مهم این پوستر برشمرد و گفت: «از جمله هنرمندان سرشناس رشتههای مختلف هنری که در این پوستر حضور دارند میتوان به پروین اعتصامی، جلال آل احمد، شهریار، علی حاتمی، فرهاد مهراد و…