قهوه چیست و کی به ایران وارد شد ؟

قهوه بسیار محبوبی است که از خانواده گیاهان گلدار از خانواده رونازیا است که در مناطق گرمسیری رشد می کند. این در

توسط AKHBAREMAAAA در 4 اردیبهشت 1400

قهوه بسیار محبوبی است که از خانواده گیاهان گلدار از خانواده رونازیا است که در مناطق گرمسیری رشد می کند. این درخت 3-10 متر طول دارد و پس از کاشت 3-5 سال طول می کشد.

این گیاه دارای گلهای سفید و معطر است که شباهت زیادی به گل های یاس دارد. قهوه آمار جالبی از خود به جای گذاشت.



این دومین نوشیدنی محبوب بعد از ماه مه و دومین نوشیدنی محبوب بعد از آب است. از هر چهار نفر در دنیا یک نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم با آن سر و کار دارد و 40٪ قهوه جهان در برزیل پرورش می یابد.

در جهان روزانه 25/2 میلیارد فنجان قهوه مصرف می شود و دو سوم آمریکایی ها روزانه یک فنجان قهوه می نوشند که چیزی بیش از فنلاندی ها نیست و متوسط ​​مصرف آنها سه برابر این است.

تاریخچه قهوه چیست ؟

 قهوه نام شهری در اتیوپی با واژه عربی head یا سر است. گیاه قهوه درختی سبز است که توت قهوه ای است ، گیلاس قهوه نیز نامیده می شود.

پس از جمع آوری گیلاس های قهوه از درخت قهوه ، گوشت میوه از دانه سبز داخلی جدا می شود.

به این دانه ها قهوه سبز خام گفته می شود. حالا که دانستید قهوه سبز چیست ، بگذارید اضافه کنیم که قهوه ای از سبز به سیاه برشته شده است (قهوه ای سوخته).

کشور های تولید کننده قهوه

مهمترین و تولید کننده ترین کشورها عبارتند از: برزیل ، ویتنام ، کلمبیا ، اندونزی ، اتیوپی ، هند ، هندوراس ، اوگاندا ، مکزیک و گواتمالا.

قهوه نوشیدنی رایجی است که از دانه های قهوه بو داده و آسیاب شده تهیه می شود. این ماده در آمریکای نیمه گرمسیری و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرقی آسیا یافت می شود. هند و آفریقا دانه های قهوه را برداشت کرده و هنگام رسیدن میوه آنها را پردازش می کنند.

دانه های خشک شده قهوه در درجات مختلف تفت داده می شوند ، بسته به نوع عطر و طعم ، درجه های مختلف برشته سازی برای این محصول در نظر گرفته می شود. قهوه کمی اسیدی است و به دلیل محتوای کافئین زیاد ممکن است باعث تحریک افراد شود.

فواید قهوه

قهوه ، یکی از معتبرترین و پرمصرف ترین نوشیدنی های جهان است که دارای ویژگی ها و فواید بسیاری است که باعث می شود بتواند به مرور زمان جایگاه خود را در رژیم غذایی بسیاری از مردم جهان حفظ کند. از آنجا که اکثر مردم به خواص فوری قهوه مانند طراوت ، تمرکز و هوشیاری توجه بیشتری نشان می دهند و بنابراین از فواید طولانی مدت قهوه برای سلامتی بی اطلاع هستند ، در اینجا برخی از این خواص ذکر شده است:

https://coffeest.ir/

ممکن است مقدار این مواد ارزشمند زیاد به نظر نرسد ، اما اگر تعداد فنجان قهوه ای که روزانه می نوشید ضرب کنید ، قسمت زیادی از مواد مغذی ضروری روزانه بدن را تأمین می کنید.

اما ارزش واقعی قهوه زمانی است که به محتوای آنتی اکسیدانی بالای آن توجه کنیم. همانطور که در رژیم های غذایی بیشتر کشورهای غربی ، از آنتی اکسیدان های قهوه بیش از مصرف روزانه سبزیجات و میوه ها استفاده می شود.

مضرات قهوه

از دیگر معایب قهوه ، بازگشت اسید معده و سوزش معده است. به خصوص افرادی که سابقه این بیماری را دارند با مصرف کافئین این مشکل را تجربه می کنند با ایجاد تعادل در مصرف قهوه می توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد.

اگر دیابت نوع 2 دارید یا مستعد ابتلا به آن هستید ، کافئین را محدود یا از مصرف آن اجتناب کنید زیرا این امر در متابولیسم گلوکز تداخل ایجاد می کند و باعث افزایش قند خون می شود.

https://cafeasemun.ir/

یک مطالعه اخیر نشان داده است که قلب بلافاصله پس از مصرف یک نوشیدنی انرژی زا ، انقباضات شدیدتری را تجربه می کند ، اما مشخص نیست که این اثرات طولانی مدت دارد.

اگرچه نوشیدن قهوه در عصر روز بسیار لذت بخش است ، اما مصرف زیاد قهوه چرخه قاعدگی را مختل می کند ، باعث خونریزی قاعدگی با تاخیر و خونریزی بیش از حد می شود. همچنین ، زنان یائسه که کافئین مصرف می کنند بیش از سایرین گرگرفتگی می کنند.

تاریخ قهوه در ایران

تاریخ دقیق ورود قهوه به ایران مشخص نیست. با این وجود ، از آنجا که در اوایل سلطنت شاه عباس یک قهوه خانه در ایران وجود داشت ، نوشیدن قهوه در ایران از زمان شاه طهماسب معمول بوده است.

قهوه که جای خود را در میان نوشیدنی های روزانه ایرانیان در دوره صفویه باز کرد ، نمونه ای از ورود ایران به شبکه اقتصادی جهانی آن دوره است. تا قرن نوزدهم ، زمانی که چای به نوشیدنی غالب مردم تبدیل شد.

(هنوز در ایران از کلمه قهوه خانه حتی برای اشاره به مکانهایی که چای سرو می شود استفاده می شود که نشان می دهد قهوه در ایران بیشتر از چای است یا قبل از ورود چای درهای خود را به ایران باز می کند.)

این ماده سیاه و تلخ بسته به موقعیت جغرافیایی و طبقه اجتماعی عاشقانی نیز داشت. امروزه نوشیدن انواع قهوه ها مانند قهوه فرانسوی ، اسپرسو ، کاپوچینو و قهوه فوری و شیر قهوه طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

البته قهوه ترک به دلیل محبوبیت در بین ارامنه ایران از مدت ها پیش در بین ارامنه محبوب بوده است و قهوه به دلیل مارک تجاری خود جایگاه بی نظیری داشته است. از قرن 9 میلادی در ایران قهوه نوشیده می شود.

منابع :

http://cafe70.ir/

https://farscoffee.ir/

 

آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن