پمپ آب
پمپ آب چیست؟
پمپ آب دستگاهی است که با ایجاد و افزایش فشار در مایعات و یا سیالات مختلف باعث بالا رفتن و یا پایین رفتن سیال می شود. این وسیله انرژی لازم برای ایجاد فشار در سیال را از یک الکتروموتور دریافت می کند.
برای بسیاری از سایت ها این سیستم ها در فصل بارندگی، دوره های باران شدید یا در مناطق طغیان کننده بسیار مهم هستند، زیرا آب های زیر زمینی و باران می توانند فقط در عرض چند ساعت، در کل سایت طغیان کنند و باعث فرسایش سطحی، آسیب ساختاری و خرابی شوند.
کمبود فشار آب به هنگام، دوش گرفتن، شستن ظرف و لباس یکی از مشکلات رایج خیلی از خانهها است، برای رفع این مشکلات میتوان از یک پمپ سیال استفاده کرد و بدون دغدغهی کاهش فشار آب کارهای منزل را انجام داد.
انواع پمپ آب
پمپ آب صنعتی
همانطور که می دانید تمام پمپ آب عملکرد یکسانی انجام می دهند و هدف اصلی آنها انتقال سیالات از نقاطی به نقاط دیگر است. از موارد استفاده این پمپ ها می توان به استفاده آن ها در صنعت و تامین آب شهری، تقویت فشار آب ساختمان های بلند و آتش نشانی، آبیاری باغ، انتقال آب از راه دور، تهویه گرمایش و کنترل و چرخش هوا، افزایش فشار آب سرد و گرم و تجهیزات پشتیبانی و ... اشاره کرد.
پمپ کف کش
یکی از انواع پمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز، که به طور کامل زیر آب غرق می شوند، پمپ های کف کش هستند. مدل کارکرد پمپ کف کش به این گونه است که یک موتور الکتریکی باعث به حرکت درآمدن پمپ می شود و با این حرکت پمپ، انرژی جنبشی سیال یا همان مایعی که قرار است توسط پمپ پمپاژ شود افزایش پیدا می کند و باعث پمپاژ سیال به بیرون می شود.
پمپ لجن کش
به پمپ هایی که کاربردشان انتقال آب های غلیظ یا آلوده که در خود دارای نا خالصی هایی مثل لجن غلیظ و یا مواد خورنده و ... است، پمپ آب لجن کش می گویند. این پمپ ها در گروه پمپ های گریز از مرکز قرار می گیرند که به همراه یک شفت عمودی شده اند. لجن کش ها از نوع پمپ های مستغرق هستند که باید کاملا در سیالی که می خواهد پمپاژ شود غرق گردند.
پمپ آب طبقاتی
پمپ های طبقاتی همانطور که از نام آن ها پیداست درون خود از چند پروانه معمولا از 2 تا 6 عدد که بسته به نوع پمپ متغیر است، استفاده می کنند که باعث افزایش فشار سیال خروجی می شوند. پمپ آب طبقاتی استفاده متعددی از قبیل تامین آب ساختمان، بوستر پمپ های آبرسانی و آتش نشانی، تامین فشار خط لوله، تامین آب گلخانه، پرورش آبزیان و طیور، مصارف صنعتی و معدنی، و سیستم های تهویه مطبوع و ... دارد.
پمپ آب تاسیساتی
پمپ های تاسیساتی جزو مهمترین پمپ های تولید شده توسط تولید کننده گان است که موارد استفاده زیادی دارند. پمپ آب تاسیساتی برای گردش آب گرم و سرد در سیستم های مختلف کاربرد دارد و از آن ها برای آپارتمان های تجاری، اداری، مسکونی و کارخانجات و دیگر مکان ها استفاده می شود. پمپ تاسیساتی داری انواع مختلفی از قبیل پمپ سیرکولاتور زمینی و خطی است.
پمپ آتش نشانی
این نوع از پمپ ها، پمپ های گریز از مرکزی بوده که بخش جدا نشدنی از سیستم های حفاظت از آتش هستند و برای سیستم های آب پاش آتش نشانی ها استفاده می شوند. پمپ آتش نشانی دبی بالایی دارد و فشار آب را افزایش می دهد. پمپ آتش نشانی خود داری انواع مختلفی از قبیل پمپ آتش نشانی تقسیم افقی، عمودی، عمودی خطی و توربین عمودی است.
پمپ شناور
پمپ شناور از انواع پمپ های سانتریفیوژ طبقاتی مستغرق بوده که جهت استخراج آب تمیز از چاه و افزایش فشار برای کاربردهای زراعی و صنعتی و غیره استفاده می گردد. به عبارتی به پمپ شناوری که با الکتروموتور شناور کوپل شود، الکتروپمپ شناور گویند. پمپ های شناور و الکتروپمپ ها برای پمپاژ آب از چاه به سطح زمین و برای مصارف آب شرب و آب کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند و در دو نوع پمپ شناور تک فاز و سه فاز تولید می شوند.
پمپ پیستونی
پمپ های پیستونی که با آن ها پمپ کارواش نیز گفته می شود از انواع پمپ های جا به جایی مثبت هستند که از انواع و کاربردهای آن می توان به پمپ پیستونی فشار قوی، پمپ پیستونی دبی متغیر و یا پمپ پیستونی کارواش اشاره کرد عملکرد پمپ پیستونی به این صورت است که سیال را با رفت و برگشت پیستون درون سیلندر پمپاژ می کند.
پمپ آب کولر
از این نوع پمپ آب برای پمپاژ آب درون کولر ها استفاده می شود و جزو کاربردی ترین وسیله کولر های آبی محسوب می شود. پمپ کولر خود دارای انواع مختلفی از قبیل پمپ کولر داینامیکی و استاتور است.
پمپ آب خانگی
این نوع پمپ آب نوعی پمپ کوچک هستند که به آن ها مینی پمپ نیز گفته می شود و غالبا برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد در دو نوع کم صدا و پرصدا تولید می شوند. این پمپ ها برای انتقال آب از مکان های عمیق، مصارف خانگی، صنعتی، آبیاری، کشاورزی و... نیز کاربرد دارند. همچنین با دو ولتاژ تک فاز و سه فاز موجود است به طوری که مدل های سه فاز برق کمتری مصرف می کنند.
عوامل موثر درانتخاب پمپ آب خانگی
برای انتخاب یک پمپ مناسب باید به متراژ ساختمان، تعداد طبقات، میزان مصرف آب و تعداد شیرهای آب موجود توجه داشت.
به عنوان مثال پمپ آب خانگی نیم اسب بخار جهت استفاده در ساختمان های یک طبقه با حداکثر متراژ 150 متر مربع و پمپ آب یک اسب بخار بشقابی برای استفاده در آپارتمان های سه طبقه با شش واحد و با حداکثر متراژ هر واحد 75 متر به کار می روند.